top of page

Despre izolație

NL house.jpg
Izolația este întotdeauna în jurul nostru, în fiecare (nouă) clădire, chiar dacă, de multe ori, nici nu ne dăm seama. Pentru că astăzi este folosită peste tot, apar tot mai multe întrebări despre izolare. Vom încerca să vă oferim aici mai multe informații despre materialele izolante în general și despre proprietățile unice ale acestora, în particular.

Să izolezi nu este niciodată o idee rea. Are un efect pozitiv asupra facturilor de energie si are un efect benefic asupra mediului. Izolația bine făcuta reduce pierderile de căldură prin pereți, acoperișuri sau pardoseală și îmbunătățește confortul.

Clădirile mai vechi pot beneficia de îmbunătățiri importante prin utilizarea de materiale izolante. In cazul clădirilor noi, cerințele de izolare sunt din ce in ce mai stricte, astfel ca se impune alegerea materialelor cu o valoare de izolare(R) cat mai ridicată.

Izolația funcționează cel mai bine atunci când este corect realizată. Fără goluri, bine fixată, și, dacă este necesar, cu barieră de vapori pe partea caldă. De asemenea, este important să se lucreze cu grijă la montarea izolației, să fie protejată de umezeală și de lovituri, mai ales când se montează la exterior.

În funcție de aplicație, de tipul construcției, de cerințele privind rezistenta la foc si la compresiune, se stabilește ce caracteristici ale izolației sunt importante și modul în care acestea influențează valoarea λ (lambda). În plus, este bine să fim conștienți de influența umidității și coroziunii asupra materialului izolant.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Nu există încă nicio etichetă.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page