top of page

Fațade ventilate subțiri și eficiente


Kooltherm K15 wood cladding.jpg

La termoizolarea fațadelor ventilate, în plus față de performanțele termice, rezistența la foc joacă un rol tot mai important. In prezent proiectanții utilizează materiale termoizolante minerale neinflamabile, care însa conduc la grosimi mari ale sistemului de fațadă, din cauza performanței scăzute de izolare. Acest lucru a dus la creșterea numărului și dimensiunilor ancorelor, generând costuri mari ale sistemului de fixare.

Soluția propusă de Kingspan Insulation este ușoară, eficientă, rezistentă la foc și impermeabilă.

Kooltherm K15 are un coeficient de transfer termic de 0.020 W/m.k fiind de două ori mai eficient decât materialele izolante convenționale. În consecință, o grosime de numai 4cm este suficientă pentru a depăși valoarea rezistenței termice minime impusă de normativ , materialul făcând posibilă atingerea standardului Caselor Pasive, fără a utiliza grosimi monstruoase.

Kooltherm k15.jpg

Grosimea mică de izolare asigură proiecții aproape neglijabile și proprietăți statice îmbunătățite. În plus, suprafața construită este mai mare, fără a modifica dimensiunile exterioare. Utilizarea elementelor de ancorare de dimensiuni mai mici duce la glafuri mai subțiri, iar cantitatea de lumină în clădire crește considerabil.

Kooltherm K15 este încadrat in Euroclasa B-s1,d0 obținând rezultate foarte bune la testele de rezistență la foc. Placa din spumă fenolică rigidă nu se topește, nu picură, nu arde mocnit și nu propagă flacăra, fiind un material cu autostingere.

Partea vizibilă a plăcii este vopsită negru permițând folosirea sistemelor de fațadă cu îmbinări deschise pentru crearea unui efect vizual deosebit.

Prelucrarea este rapidă și sigură, materialul putând fi ușor tăiat prin metode convenționale. Grosimea și greutatea redusă permit utilizarea unor schele mai ușoare, economisind timp și bani.

Toate acestea și faptul ca beneficiază de un punctaj maxim (A+) în sistemul BREEAM de evaluare a clădirilor cu eficiență energetică ridicată, fac din Kooltherm K15 soluția preferată pentru cele mai moderne proiecte de fațade ventilate si pereți cortină, care necesită un nivel ridicat de izolare și protecție eficientă la foc.

k15.jpg


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Nu există încă nicio etichetă.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page