top of page

Avantajele izolației PIR

Izolația este, fără îndoială, cea mai importantă contribuție la confortul și eficiența termică a casei dumneavoastră. Fără ea veți consuma cantități nesfârșite de energie pentru a vă încălzi și răci casa, iar asta, după cum știm cu toții, costă foarte mult.

Kingspan Therma TR26 FM

Ca unul dintre cele mai cunoscute brand-uri, Kingspan Therma PIR oferă una dintre cele mai eficiente soluții de izolație termică pe piața europeană a construcțiilor. Deci ce este PIR-ul și care sunt avantajele alegerii acestei soluții?

Așa cum am prezentat într-unul dintre articolele noastre anterioare, PIR-ul se obține prin amestecarea și reacția unor componente care vor forma un produs spumant rigid. Căldura generată în timpul reacției permite gazului de expandare să se evapore și să ajungă în interiorul celulelor spumei, oferind performanță termică superioara. Spuma este laminată cu două membrane sau folii, care diferă în funcție de destinația plăcilor termoizolante.

Iată câteva dintre avantajele plăcilor Kingspan Therma PIR:

Performanța termică - tehnologia inovatoare Kingspan Therma oferă acum o performanță termică cuprinsă între 0.022 și 0.027 W/mK în funcție de tipul materialului de laminare.

Emisivitate scăzută - Emisivitatea este o caracteristică a suprafaţei corpurilor. Cu cât emisivitatea este mai mică, cu atât transferul de căldură prin radiaţie este mai scăzut. Foliile de aluminiu care acoperă produsele Kingspan Therma ajută la obținerea unei valori mai mici a transmitanței termice U.

Versatilitate - Plăcile Therma PIR constituie soluții optime pentru toate aplicațiile de izolație: acoperișuri plate sau înclinate, pardoseli, pereți și chiar instalații.

Impactul asupra mediului - Toate produsele Kingspan Therma PIR beneficiazăde un rating A sau A+ în sistemul BREEAM de certificare energetică a cladirilor.

Performanța la foc - Spuma rigidă PIR se obține printr-o reacție chimică ireversibilă, ceea ce înseamnă că nu se poate topi și nu produce picături incandescente care să contribuie la propagarea incendiului.

Rezistența la umiditate - Datorită structurii celulare închise, este un produs hidrofob, adică nu absoarbe apă și nu este afectat de umiditate. Acest lucru permite păstrarea performanței termice și a fiabilității în timp.

Rezistența mecanică - Kingspan Therma are o rezistență structurală intrinsecă nefiind afectat de tasări si contractari, putând să facă față traficului pietonal, sau încărcărilor de până la 15t/m².

Greutate - Therma PIR este cu 400% mai usoara decat vata minerală.

Exemplu: Pe un acoperiș cu o suprafață de 3000m², un strat de vată minerală de 140mm grosime cântărește peste 50t, în timp ce un strat de 80mm PIR (grosimea echivalentă pentru aceeași performanță termică) va cântări ca. 7,5t.

Durata de viață - Întrucât produsele Kingspan Therma nu se tasează, nu absorb umiditate și nu sunt atacate de paraziți sau rozătoare, performanța se menține, de obicei, pe întreaga durată de viață a clădirii.

#Therma #PIR

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Nu există încă nicio etichetă.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page