top of page

Termoizolație PIR pentru acoperișuri plate


Răspundem întrebărilor dumneavoastră privind izolarea acoprerișurilor tip terasă (acoperișuri plate), cu ajutorul plăcilor PIR. Într-adevăr, dintre toate aplicațiile de izolare pentru care PIR-ul reprezintă o alternativă superioară, acoperișurile plate sunt cele care valorifică cel mai bine calitățile plăcilor/panourilor PIR.

Iată de ce:

- Având o conductivitate termică de 0.022 W/m.K, PIR-ul este cel mai eficient material utilizat pe scară largă pentru izolarea acoperișurilor, fiind ideal pentru proiecte care trebuie să atingă niveluri ridicate de performanță termică cu o construcție ușoară și zveltă.

- În comparație cu vata minerală, placile PIR sunt considerabil mai ușoare (32 kg/m³, față de 150 kg/m³). Dacă comparăm un strat de vată minerală de 140mm grosime, cu un strat de 80mm PIR (grosimea echivalentă pentru aceeași performanță termică), vom obține, în cazul unui acoperiș de 10.000m²:

  • O greutate totală a izolației de 210 t vată minerală, față de numai 25 t PIR;

  • Un volum total de 1400m³ vată minerală (circa 17 camioane), față de numai 800m³ PIR (circa 10 camioane);

  • Acestea se traduc prin reducerea considerabilă a costurilor și eforturilor pentru: încărcare, descărcare, transport, ridicare pe acoperiș, manipulare, protejarea de intemperii, cantitatea de deșeuri rezultate etc.

- Rezistența la compresiune de peste 150kPa (de 5 ori mai mare decât în cazul vatei minerale) face din plăcile PIR o termoizolație circulabilă, capabilă să suporte traficul pietonal din timpul instalării și lucrărilor de mentenanță de-a lungul întregii perioade de exploatare a clădirii. În plus constituie un suport solid și uniform pentru membrana hidroizolantă, fără tasări și depresiuni în care se acumulează apă din precipitații.

- Datorită structurii celulare închise, PIR-ul nu absoarbe apă și nu este afectat de umiditate. Având în vedere că realizarea unei hidroizolații perfecte este aproape imposibilă, infiltrațiile sunt mai ușor de reperat și remediat. În cazul materialelor fibroase, apa infiltrată este absorbită și reținută de stratul termoizolant, conducând la scăderea dramatică a performanței termice.

- Performanța la foc: Spuma rigidă PIR se obține printr-o reacție chimică ireversibilă, ceea ce înseamnă că nu se poate topi și nu produce picături incandescente care să contribuie la propagarea incendiului. În combinație cu tabla cutată cu profil înalt și membrana hdroizolantă, sistemul se încadrează în clasa de reacție la foc B-s2,d0 (EN 13501-1).

- Stabilitatea dimensională și durata de viață: întrucât plăcile PIR nu se tasează, nu absorb umiditate și nu sunt atacate de paraziți sau rozătoare, performanța se menține, de obicei, pe întreaga durată de viață a clădirii.

- Plăcile PIR cu pantă reprezintă una dintre cele mai economice metode de a realiza o cădere pentru scurgerea apelor pluviale, pe un acoperiș plat. Sunt simplu de instalat, mult mai usoare decât soluțiile cu șapă și nu necesită timp de uscare.

- Nu în ultimul rând, plăcile PIR sunt ușor de instalat, de tăiat și deplasat pe supratața acoperișului, nu elimină fibre sau particule iritante, nu necesită măsuri speciale de protecție, oferind condiții de lucru mult mai plăcute instalatorilor.

Sperăm că am reușit să răspundem întrebărilor dumneavoastră legate de izolarea eficientă a acoperișurilor plate și să oferim un lung șir de argumente solide, care arată cât de justificată este această alegere.

Pentru detalii despre produsele Kingspan Therma PIR click aici sau dacă aveți nevoie de un feedback suplimentar, vă rugăm să ne contactați la adresa office@etrusc.ro

#PIR #Therma #acoperis #terasa

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Nu există încă nicio etichetă.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page