Izolațiile tehnice Kingspan Tarec sunt printre cele mai subțiri și mai eficiente soluții disponibile, pentru izolarea conductelor în sisteme HVAC, procese industriale, aplicații petrochimice și de refrigerare

Kooltherm FM Pipe


Izolația pentru conducte Kooltherm FM Pipe constă în cochilii de spumă fenolică rigidă Kooltherm FM cașerate cu folie din aluminiu, cu rol de barieră de vapori, fixate autoadeziv de miezul izolației în timpul fabricației.

 

Cochiliile sunt disponibile într-o gamă variată de grosimi, pentru a satisface cerințele de performanță și pot fi utilizate pe țevi din oțel, oțel inoxidabil, cupru și material plastic cu diametre standard și non-standard. 

 

Densitatea standard este de 37 kg/m³, însă densități mai mari, precum 60 kg/m³, 80 kg/m³ și 120 kg/m³ sunt, de asemenea, disponibile.

Performanța termică


Având o conductivitate termică de 0,025 W/m•K (la 10°C), stabilă și garantată 25 de ani, Kooltherm FM este cel mai eficient material utilizat în mod curent pentru izolarea conductelor.

 

Performanța termică superioară se datorează în principal structurii cu celule închise, umplute cu un agent de expandare (fără CFC/HCFC), cu eficiență termică ridicată. Ca urmare, Kooltherm FM nu este afectat de infiltrarea de aer – problemă comună în cazul izolațiilor cu fibre minerale și care duce la pierderea performanțelor termice.

Izolație Kooltherm pentru suporturi


Segmentele de izolație pentru suporturi sunt disponibile pentru o gamă completă de diametre, grosimi de izolație și densități.  La cerere se pot furniza și dimensiuni speciale.


Permit realizarea unei bariere continue de vapori pentru conducte mai reci decât temperatura ambientală, și  pot reduce pierderile de caldură de până la 4 ori față de suporturile căptușite cu cauciuc, și de până la 5 ori față de cele metalice.